SKF överväger att sälja affärsområden

SKF undersöker strategiska alternativ för att helt eller delvis avyttra affärsområden som inte ingår i kärnverksamheten, skriver kullagertillverkaren i ett pressmeddelande. Beskedet kommer i samband med en kvartalsrapport.

Kullagertillverkaren SKF rapporterar kvartalssiffror. Arkivbild

Kullagertillverkaren SKF rapporterar kvartalssiffror. Arkivbild

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ekonomi2023-10-27 07:05

SKF har slutfört en strategisk översyn av flygverksamheten. Kullagertillverkaren skriver i pressmeddelandet att man ska och investera ytterligare i vad de kallar "flygrelaterade kärnområden".

"Vi har en stark position i branschen där vi även fortsättningsvis kommer att spela en viktig roll. Genom att fokusera på vår kärnverksamhet och undersöka strategiska alternativ till de områden som är utanför denna kärna kan vi förverkliga den här affärens fulla potential", skriver vd Rickard Gustafson i en kommentar.

Beskedet kommer i samband med en kvartalsrapport.

SKF redovisar en vinst före skatt på 2,2 miljarder kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med 1,8 miljarder under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Justerat resultat före skatt hamnade på 2,6 miljarder.

Snittprognosen bland analytiker låg på en vinst före skatt på 2,5 miljarder kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

SKF:s omsättning under tredje kvartalet blev 25,8 miljarder kronor, upp från 25,0 miljarder ett år tidigare. Där låg snittprognosen på 26,6 miljarder kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!