Sony köper spelföretaget Bungie

Japanska elektronikjätten Sony köper amerikanska spelföretaget Bungie för 3,6 miljarder dollar, motsvarande 33,5 miljarder kronor, rapporterar CNBC.

Bungie är mest känt för att ha utvecklat spelserien "Halo". På bilden "Halo Infinite" som lanserades i slutet av förra året.

Bungie är mest känt för att ha utvecklat spelserien "Halo". På bilden "Halo Infinite" som lanserades i slutet av förra året.

Foto: Bungie/TT

Ekonomi2022-01-31 20:19

Japanska elektronikjätten Sony köper amerikanska spelföretaget Bungie för 3,6 miljarder dollar, motsvarande 33,5 miljarder kronor, rapporterar CNBC. Bungie ska fortsätta att verka som ett oberoende bolag inom Sonykonglomeratet.

"Bungie har skapat och fortsätter att utveckla några av världens mest älskade tv-spelsserier", säger Sonys vd Kenichiro Yoshida i ett uttalande.

Spelutvecklaren är mest känt för "Halo"-serien som utvecklades fram till 2010. Bolaget köptes 2000 av mjukvarujätten Microsoft men blev återigen självständigt under 2007, skriver tv-kanalen.

Affären är en i raden av uppmärksammade köp av spelutvecklare under den senaste månaden. I början av månaden köpte spelföretaget Take-Two Interactive mobilspelsutvecklaren Zynga för 12,7 miljarder dollar, och en dryg vecka senare köpte Microsoft spelutvecklaren Activision-Blizzard för 69 miljarder dollar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!