Spotify ska höja priserna

För andra gången inom loppet av ett år ska Spotify höja sina priser. Ett par huvudmarknader berörs enligt uppgifter till Bloomberg.

Huvudkontoret för streamingtjänsten Spotify i centrala Stockholm. Arkivbild.

Huvudkontoret för streamingtjänsten Spotify i centrala Stockholm. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ekonomi2024-04-03 16:06

Nyhetsbyrån skriver att det handlar om fem huvudmarknader och nämner Storbritannien, Australien samt Pakistan bland dessa. Dock ges inga uppgifter om Sverige berörs.

Prishöjningen på mellan 1–2 dollar, drygt 10–20 svenska kronor, är tänkt att träda i kraft från och med april. När det gäller USA som är bolagets största marknad kommer en prishöjning ske senare i år.

Prishöjningen är tänkt att täcka kostnader kopplad till företagets ljudboksverksamhet som introducerades förra året. Enligt Bloomberg ska Spotify även introducera en prenumerationstjänst som enbart ska erbjuda poddar och musik utan tillgång till ljudböcker för 11 dollar i månaden, det vill säga det pris som ett premiumabonnemang nu kostar.

Spotify, som sedan börsnoteringen 2018 inte genererat någon vinst på årsbasis, är inte det första streamingbolaget som i så fall höjer sina priser. Även Netflix har under senare tid gjort detsamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!