Spotify stänger i Ryssland

Spotify stänger sin verksamhet helt i Ryssland, rapporterar flera medier.

Spotify stänger helt i Ryssland. Arkivbild.

Spotify stänger helt i Ryssland. Arkivbild.

Foto: Gorm Kallestad/NTB-TT

Ekonomi2022-03-25 17:17

Tidigare meddelade strömningsjätten att bolagets ryska kontor skulle stängas, men nu uppger företaget att det inte längre kommer att vara möjligt att strömma musik och poddar via Spotify i Ryssland.

Att man tidigare valde att inte stänga helt motiverades med att det var viktigt att kunna erbjuda kunderna information och pålitliga och oberoende informationskällor i Ryssland.

Men den nya ryska lagstiftningen, som hotar journalister med fängelse om de publicerar "medvetet falsk information" om de ryska styrkorna, har förändrat situationen, skriver Spotify i ett pressmeddelande enligt Expressen.

”Den nyligen antagna lagstiftningen sätter dessvärre ytterligare begränsningar på tillgången till information, eliminerar yttrandefriheten och kriminaliserar vissa typer av nyheter. Detta riskerar säkerheten för våra medarbetare och eventuellt även våra lyssnare. Efter att noggrant ha övervägt våra alternativ utifrån de nuvarande omständigheterna har vi landat i det svåra beslutet att helt avbryta vår tjänst i Ryssland", heter det i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!