Han berättar att Swedbank tror på ett prisfall på bostadsmarknaden på runt 10 procent under två år. Det tar också längre tid för köpare och säljare att göra affärer, enligt Swedbank.
Men för Swedbanks del är han inte orolig över bolåneaffären.
– När inflationen visar sitt fula tryne så får människor sämre ekonomi. Men i Sverige har vi sund ekonomi och goda statsfinanser. Vår kreditgivning är god.
Bankerna har under lång tid stresstestat sina kunder, förklarar han. Trots att kunderna har knotat över att de måste klara runt 7 procents ränta så har alla bankerna ställt sådana krav, trots att räntan varit betydligt lägre.
Tror kunderna kan betala
Nu kommer centralbankerna höja räntorna, och det gör att också bolåneräntorna höjs. Men Jens Henriksson säger sig vara trygg med att hans bolånekunder kommer att klara av att betala sin lån.
– Vi har ett bra läge. Vi har en konservativ kreditgivning, säger han.
Fast alla kommer att få känna av att ekonomin blir sämre. För första gången för många så går den disponibla inkomsten ned. Det har många yngre aldrig varit med om tidigare.
– Jag, som är äldre, är van vid att det kan vara så.
Sommaren kan kännas behaglig för många, tror han, men sedan när folk kommer hem så kommer de tänka "oj, så mycket pengar det gick under semestern".
Det blir därför en tuff höst, spår Jens Henriksson.
Swedbank var först ut bland storbankerna att ge kunderna lite sparränta, när Riksbankens styrränta höjts. Nu, när styrräntan höjts ännu mer, kan han inte säga om sparräntan följer med upp.
Ränta på sparkontot
– Vi tittar hela tiden på hur det ser ut och hur konkurrensen är.
Höjd styrränta kan också påverka bankernas intjäningsförmåga på lån, konstaterar han.
– Det kan ge ett lite mer positivt räntenetto. Men höjda räntor kan också göra att aktiekurserna går ned.
Det gör att banken tjänar mindre pengar på aktiehandeln, förklarar han.
Men Jens Henriksson är nöjd. Banken tar marknadsandelar och marginalerna ökar.
– Vi står starka, säger han.