Swedish Match på väg mot avnotering

Philip Morris har ökat ägandet i Swedish Match till 93,1 procent, skriver den amerikanska tobakskoncernen i ett pressmeddelande. Nu blir nästa steg tvångsinlösen av resten av aktierna och avnotering från börsen, skriver koncernen.

Amerikanska Philip Morris siktar med drygt 93 procent av aktierna i Swedish Match nu på tvångsinlösen och avnotering från börsen. Arkivbild.

Amerikanska Philip Morris siktar med drygt 93 procent av aktierna i Swedish Match nu på tvångsinlösen och avnotering från börsen. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Ekonomi2022-11-28 12:29

Philip Morris förlängde tidigare i november den så kallade acceptfristen på sitt bud på Swedish Match till den 25 november och gjorde erbjudandet villkorslöst, sedan man då hade köpt på sig nästan 83 procent av aktierna – en andel som nu alltså ökat till drygt 93 procent.

"Erbjudandet är nu avslutat", konstaterar Philip Morris.

"Vi är mycket glada över att ha nått ett ägande på över 90 procent i Swedish Match, vilket gör det möjligt för oss att initiera ett tvångsinlösenförfarande för att förvärva de återstående aktierna och begära att bolaget avnoteras" skriver Jacek Olczak, vd för Philip Morris i en kommentar.

Med förvärvet vill Philip Morris bredda sin produktportfölj inom kategorin rökfria produkter och skapa tillväxt. Man ska fortsätta stödja och utveckla Swedish Match orala nikotinportfölj i USA och nyttja Swedish Match etablerade operationella plattform i USA för att öppna upp för kommersiella möjligheter inom andra rökfria produktkategorier under de kommande åren.

Philip Morris hoppas också kunna påskynda globala expansionsmöjligheter för Swedish Match orala nikotinprodukter genom koncernens internationella kommersiella infrastruktur och finansiella resurser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!