Frågan på Twitter till följarna var om Musk skulle sälja tio procent av sina aktier, detta utifrån att han inte betalar någon skatt då han inte tar ut någon lön från sina företag.
"Det talas mycket nu om att outtagna vinster är ett sätt att undvika skatt", skrev han på Twitter, "så jag föreslår att jag säljer 10 procent av mina Tesla-aktier".
När omröstningen var över hade 58 procent av de 3,5 miljoner som röstat lagt sin röst på ja. Musk har lovat att han ska följa utgången oavsett resultat.
Omröstningens ja till att sälja fick direkt betydelse för aktiekursen. När New York-börsen öppnade så backade aktien drygt fyra procent efter att varit ned betydligt mer i förhandeln. Slutfacit blev minus 4,9 procent.
Inte första gången
Musks agerande är kontroversiellt, påpekar Sverre Linton, chefsjurist hos Aktiespararna.
– Det blir ju problematiskt om det innebär att man inte följer de regelverk som finns gällande informationsgivning beträffande noterade bolag och det har han fått kritik för tidigare, säger Linton till TT.
Det är nämligen långtifrån första gången som Musk via Twitter påverkar aktiekursen för bolaget.
Så sent som i förra veckan gick han ut och dementerade att kontraktet var klart i affären där Tesla ska leverera 100 000 fordon till biluthyrningsjätten Hertz. Förra året skickade Musk en tweet där han påstod att han tyckte att "Tesla-aktien är för dyr".
– I ljuset av detta skulle man kunna tycka att han kan ta det lite lugnt med twittrandet. Det han gjorde i helgen visade ju att hans besked har en väldig inverkan på priset på aktien, säger Linton.
185 miljarder
Om Musk skulle sälja tio procent av sitt innehav skulle det kunna motsvara ett värde på 185 miljarder kronor.
Linton lyfter dock frågan vad som händer om Musk väljer att inte sälja eller om han efter ett eventuellt kursras gör det motsatta:
– Ännu värre vore om han skulle köpa aktier, det vore ju förmodligen direkt olagligt. I grund och botten är det positivt med en företagsledare som har en öppen och nära dialog med sina aktieägare men det får inte ske på ett sådant sätt att det bryter mot regelverket.
Många svenska ägare
Musks förehavanden får också betydelse för svenska småsparare som lockats av aktien. Hos exempelvis nätbanken Avanza finns mer än drygt 51 000 aktieägare i Tesla, flera än till exempel i traditionella svenska storbolag som SEB och Sandvik.
Hittills ska det dock sägas att det varit en lyckad investering. Inför dagens handel har aktien i år stigit med runt 70 procent, vilket dessutom gjort Musk till världens rikaste person. Han äger, innan en eventuell försäljning, omkring 23 procent av samtliga aktier i Tesla.