Tesla: Vi expanderar i Sverige

Tesla expanderar i Sverige, uppger bilföretaget i ett pressmeddelande där man inte nämner den pågående strejken.

Strejkvakt från IF Metall utanför Tesla-anläggningen på Boplatsgatan i Malmö. Arkivbild.

Strejkvakt från IF Metall utanför Tesla-anläggningen på Boplatsgatan i Malmö. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ekonomi2023-12-05 08:40

Tio fackförbund i Sverige är i konflikt med Tesla, eftersom bilföretaget vägrar att teckna kollektivavtal med IF Metall. Under tisdagen vidgades konflikten även till Danmark, efter att danska fackförbundet 3F Transport varslat om sympatiåtgärd.

Men samma dag skickar Tesla ut ett pressmeddelande om att biljätten öppnar ett nytt Tesla-center i Jönköping, som ska öka servicegraden "markant" i området.

Dessutom skriver företaget att de har 40 Tesla-tekniker som reser runt till kunder i hela Sverige och kan utföra upp till 80 procent av alla ärenden utanför servicecentren.

Enligt företaget är det även enkelt att hämta ut sin bil på något av företagets utlämningscenter. Detta trots att svenska fack har stoppat all lastning av Teslabilar i svenska hamnar – en blockad som kommer att utvidgas även till danska hamnar i fall Tesla inte tecknar kollektivavtal inom 14 dagar.

Tesla driver samtidigt en rättslig process mot Postnord och Transportstyrelsen, då företaget inte kan få ut sina registreringsskyltar eftersom fackförbunden som är organiserade på Postnord blockerar utlämningen av dessa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!