Tusentals lyxbilar på brinnande skepp

Ett lastfartyg med nästan 4 000 nya bilar var på väg från Tyskland till USA när det fattade eld. Besättningen övergav snabbt det brinnande skeppet som nu driver på Atlanten med bland annat lyxbilar från Porsche och Lamborghini.

Lastfartyget Felicity Ace har nästan 4|000 nya bilar ombord.

Lastfartyget Felicity Ace har nästan 4|000 nya bilar ombord.

Foto: Portugisiska flottan/Reuters/TT

Ekonomi2022-02-18 16:03

Tusentals bilköpare i USA får vänta ytterligare på sina nya fordon sedan lastfartyget Felicity Ace fattat eld utanför portugisiska Azorerna i onsdags, rapporterar amerikanska medier.

Felicity Ace var på väg från tyska Emden till Davisville i amerikanska delstaten Rhode Island med sammanlagt 3 965 nytillverkade bilar från Volkswagen, Porsche, Audi och Lamborghini, skriver Bloomberg och CNN.

Skeppets 22 besättningsmän lämnade fartyget efter branden och har förts till ett hotell på ögruppen. Det brinnande skeppet är nu obemannat och driver på öppet hav.

Japanska rederiet Mitsui OSK Lines som ansvarar för Felicity Ace har skickat personal till Azorerna för att låta bogsera fartyget och om möjligt begränsa branden för att rädda bilarna ombord.

Det är inte första gången som ett lastfartyg med tusentals bilar börjar brinna. Grande America med fler än 2 000 bilar fattade eld och sjönk under 2019, skriver Bloomberg.

Felicity Ace är omkring 200 meter långt och registrerat i Panama.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!