Walmart höjer prognosen

Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart går bättre än väntat, både vad gäller vinst och försäljning. Kedjan höjer vinstprognosen för helåret för andra gången sedan i våras.

Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart rapporterar kvartalssiffror. Arkivbild

Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart rapporterar kvartalssiffror. Arkivbild

Foto: STEVEN SENNE AP/TT

Ekonomi2023-08-17 13:04

Livsmedelsintäkterna fortsätter öka markant, men även generellt lyfter försäljningen snabbare än vad butikskedjan Walmart räknade med i våras.

Walmart tar marknadsandelar, konstaterar finanschefen John David Rainey.

– Kunderna konsumerar fortfarande, säger han.

På börsen är det tummen upp. Aktien lyfter drygt 2 procent i terminshandeln på Wall Street efter rapporten, vilket följer på en kursuppgång hittills i år på 12 procent.

Vinstprognosen för helåret höjs till 6:46 dollar per aktie, vilket kan jämföras med en tidigare prognos på 6:20 dollar per aktie och en snittprognos på marknaden på 6:28 dollar per aktie.

För andra kvartalet redovisar Walmart en justerad vinst per aktie på 1:84 dollar för årets andra kvartal. Analytiker hade i snitt räknat med en justerad vinst per aktie på 1:70 dollar, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Försäljningen i jämförbara butiker i USA ökade med 6,4 procent, mot väntade 4,3 procent.

Intäkterna lyfte 5,7 procent i årstakt till 161,6 miljarder dollar, från 152,9 miljarder under motsvarande kvartal i fjol. Det kan jämföras med en snittprognos på 159,7 miljarder dollar för senast avslutade kvartal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!