Zuckerberg säljer Meta-aktier

Mark Zuckerberg, vd för Facebook-ägaren Meta, har sålt aktier i Meta Platforms för första gången på två år.

Mark Zuckerberg har via stiftelser och fonder som förvaltar hans förmögenhet sålt Meta-aktier för 1,9 miljarder kronor i november. Arkivbild

Mark Zuckerberg har via stiftelser och fonder som förvaltar hans förmögenhet sålt Meta-aktier för 1,9 miljarder kronor i november. Arkivbild

Foto: Andrew Harnik AP/TT

Ekonomi2023-12-04 15:34

Försäljningen har bland annat gjorts genom att minska innehavet av Meta-aktier i Zuckerbergs stiftelse och en välgörenhetsfond som Zuckerberg förfogar över.

Totalt har Metas medgrundare sålt sammanlagt omkring 682 000 Meta-aktier till ett samlat värde av nästan 185 miljoner dollar (motsvarande 1,9 miljarder kronor) i november. Det är första gången sedan november 2021 som enheterna som förvaltar Zuckerbergs förmögenhet sålt Meta-aktier.

Fram till slutet av november i år hade Metas aktie gått upp 172 procent sedan årsskiftet och aktien närmar sig just nu de historiska topparna 2021.

Den 39-årige Mark Zuckerberg äger efter novemberförsäljningen i år omkring 13 procent av aktierna i Meta, en aktieportfölj som utgör merparten av hans samlade förmögenhet på 117,7 miljarder dollar (cirka 1 230 miljarder kronor).

Meta Platforms äger utöver Facebook bland annat sociala medier som Instagram, Messenger och Whatsapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!