Blodröd dag på börsen för SKF

Stockholmsbörsen straffade några av tisdagens rapporterande bolag brutalt. Allra sämst gick det för SKF. Kullagerjätten rasade 7,9 procent.

Stockholmsbörsen steg, men några bolag föll hårt. Arkivbild.

Stockholmsbörsen steg, men några bolag föll hårt. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Börs2021-10-26 09:23

Medan Stockholmsbörsen steg måttligt – OMXS-index ökade 0,5 procent – var kursrörelserna kraftiga i flera av de bolag som presenterade kvartalsrapporter. SKF tappade mest på OMXS30-index, listan över de mest omsatta aktierna, efter det att bolaget redovisat fortsatta produktionsstörningar som tynger verksamheten.

Också Nordea hörde till de bolag som backade mest. Finländska finansbolaget Sampo meddelade att det sålt 162 miljoner aktier i banken till en rabatt på 4,5 procent. Nordeaaktien föll 3,7 procent.

I motsatt riktning på storbolagslistan gick framför allt industrijätten Alfa Laval och molntjänstbolaget Sinch, som steg 5,0 respektive 3,7 procent.

Utanför OMXS30 fanns rapporterande Bilia som en stor förlorare. Bilförsäljarbolagets aktie backade 6,6 procent.

Spelbolaget Betsson, som rapporterade om en svag utveckling på inledningen av fjärde kvartalet, föll kraftigt i den inledande handeln. Men aktien återhämtade sig på eftermiddagen och steg i stället 3,1 procent.

De ledande Europabörserna gick upp. Londonbörsens FTSE-index och Parisbörsens CAC-index steg båda 0,8 procent, medan Frankfurtbörsens DAX-index ökade 1,0 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!