Deppig börsvecka avslutades med minus

En usel handelsvecka på Stockholmsbörsen fick en lika usel avslutning. Ökad oro för utvecklingen i Ukraina fick OMXSPI-index att falla 2,0 procent. För hela veckan var utfallet minus 5,8 procent. För hela året är nu tappet 14,6 procent.

Stockholmsbörsen backade på fredagen. Arkivbild.

Stockholmsbörsen backade på fredagen. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Börs2022-02-18 08:37

Det var inte bara i Stockholm som humöret var dåligt, de ledande Europabörserna backade och i New York öppnade börserna på rött.

Av de mest omsatta aktierna på OMXS30-indexet var det bara fem som hamnade på plus. Indexet tappade 1,4 procent för dagen.

Sämst bland de största aktörerna gick det för molntjänstbolaget Sinch som föll 11,9 procent. Tvåa på sämstaalistan var nätkasinoutvecklaren Evolution som gick ned 5,3 procent.

Av de få storbolagen med plusresultat var Nordea bäst, upp 1,5 procent.

Inför börsöppningen lämnade ljudbokstjänsten Storytel rapport för fjärde kvartalet 2021. Dagen före rapporten meddelade bolaget att vd:n Jonas Tellander avgår. Marknaden gav rapporten tummen ned och aktien rasade med 24,4 procent.

Även verkstadsbolaget Ferronordic, med stor del av försäljningen i Ryssland, lämnade rapport på morgonen. Enligt bolaget har oroligheterna i Ukraina inte påverkat bolagets siffror för det fjärde kvartalet. Marknaden tog emot rapporten positivt och aktien var upp 0,2 procent.

FTSE100-index i London sjönk 0,3 procent liksom CAC40-index i Paris. DAX-index i Frankfurt hade klockan 17.30 gått ned 1,5 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!