Fjärde plusveckan i rad på Wall Street

Det blev en lugn halvdag på Wall Street när investerarna var på banan igen efter torsdagens thanksgivingfirande. De ledande indexen bjöd på små kursrörelser.

New York-börsen hade halvdag på fredagen efter att ha varit helgstängd i torsdags. Arkivbild.

New York-börsen hade halvdag på fredagen efter att ha varit helgstängd i torsdags. Arkivbild.

Foto: J. David Ake/AP/TT

Börs2023-11-24 19:08

Dow Jones industriindex steg 0,3 procent och breda S&P 500-index 0,1 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 0,1 procent.

Det innebär att de ledande indexen för fjärde veckan i rad går plus.

Att inflationen i USA har fortsatt att falla och ekonomin som helhet tuffar på har gett hopp om att centralbanken Federal Reserve (Fed) är färdig med räntehöjningarna. Fed har samtidigt sagt att mycket fortfarande är osäkert och att det är kommande ekonomisk data som avgör riktningen.

Irobot, som tillverkar robotdammsugare, rusade 39,1 procent efter medieuppgifter om att EU kommer att godkända Amazons uppköp av bolaget. Amazons aktie stängde i sin tur på nollan.

Halvledarbjässen Nvidia tappade 1,9 procent som en följd av nyhetsbyrån Reuters rapportering om att företaget skjuter upp lanseringen av ett nytt AI-chip i Kina till första kvartalet nästa år. Chippet är designat för att klara amerikanska exportrestriktioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!