Nya inflationssiffror stressade börsen

Stockholmsbörsen surnade till under onsdagens handel efter färska inflationssiffror från USA som var högre än väntat. Ett tiotal av bolagen på OMXS30-index hamnade dock på rätt sida om nollstrecket – av dem gick det allra bäst för molntjänstbolaget Sinch.

Sura miner på börsen. Arkivbild.

Sura miner på börsen. Arkivbild.

Foto: Tim Aro/SvD/TT

Börs2023-09-13 07:37

Stockholmsbörsens breda OMXS-index backade 0,6 procent, samtidigt som OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna tappade 0,7 procent.

Molntjänstbolaget Sinch steg 3,6 procent. Ett annat bolag i OMXS30-index som märkte ut sig under onsdagen var medicinteknikbolaget Getinge, plus 2,2 procent.

Under morgonen har verkstadsjätten ABB annonserat en miljardinvestering för ett nytt europeiskt nav för bolagets robotverksamhet i Västerås. Börsen reagerade negativt på nyheten och aktien föll 2,2 procent. Bilsäkerhetsföretaget Autoliv backade 2,4 procent och knep därmed jumboplaceringen i OMXS30-index.

Även H&M tappade, minus 1,1 procent, efter det att dess spanska konkurrent Inditex levererat ett delårsresultat som låg i linje med analytikernas förväntningar.

De ledande Europabörserna spretade åt olika håll, men noterade inga större nedgångar eller uppgångar under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!