Runt nollan på Wall Street

Börserna på Wall Street avslutade onsdagens handel utan några större kursförändringar.

Svagt nedåt på Wall Street. Arkivbild.

Svagt nedåt på Wall Street. Arkivbild.

Foto: David L. Nemec/AP/TT

Börs2022-02-16 15:46

Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 0,2 respektive 0,1 procent, medan breda S&P 500-index steg 0,1 procent.

Bland förlorarna fanns ViacomCBS som backade 18 procent, och tv-spelsutvecklaren Roblox som rasade över 26 procent, sedan man redovisat en oväntat stor förlust.

Även Meta Platforms, ägare av Facebook, pressades nedåt med 2 procent sedan Google flaggat för skärpt integritetsskydd för användare av så kallade Android-telefoner.

Ett oväntat stort lyft för detaljhandeln i USA i januari räckte inte för att få upp börshumöret. Inte heller det faktum att industriproduktionen samtidigt ökade mer än väntat.

Marknaden präglas annars av inflationsoro och spekulation kring hur stora och snabba räntehöjningar som USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) kommer att göra i år. När protokollen från Feds senaste möte offentliggjordes vid 20-tiden bjöds det dock inte på några överraskningar.

Ovanpå det är osäkerheten kring den geopolitiska spänningen runt Ukraina stor. Rysslands president Vladimir Putin säger sig ha öppnat för en diplomatisk lösning på konflikten med Ukraina och Nato, men de ryska uppgifterna som kom på tisdagen om att styrkor vid den ukrainska gränsen börjat röra sig hemåt har ännu inte kunnat bekräftas utifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!