Stark börsvecka avrundar svagt uppåt

Handelsveckans sista dag slutade på plus 0,3 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index med Electrolux i toppen och SBB i botten. Breda OMXS-index höll sig kvar på samma nivå som i torsdags – men kan fira en uppgång på 2,7 procent under veckan.

Vitvarutillverkaren Electrolux handlades uppåt på börsen efter dagens kvartalsrapport. Arkivbild.

Vitvarutillverkaren Electrolux handlades uppåt på börsen efter dagens kvartalsrapport. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

BörS2022-10-28 07:17

Vitvarutillverkaren Electrolux knep förstaplatsen bland OMXS30-bolagen med en uppgång på 5,4 procent efter dagens kvartalsrapport, som dock innehöll ett svagt resultat och besked om ett större sparpaket som dock delvis var känt efter en tidigare vinstvarning. Dagen var även gynnsam för storbanken Swedbank och telekombolaget Telia som avancerade 3,9 respektive 2,2 procent.

I 30-listans botten återfinns fastighetsbolaget SBB som backade 5,9 procent, skogskoncernen SCA som tappade 4,8 procent och modejätten H&M som retirerade 3,6 procent.

Utanför 30-listan sticker verkstadsbolaget Hexatronic ut med en uppgång på 9,9 procent. Försvarskoncernen Saab steg 5,9 procent och servettillverkaren Duni höjde sig 5,4 procent. Vårdföretaget Arjo rasade 12,8 procent sedan det sänkt förväntningarna i sin kvartalsrapport.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. Londonbörsens FTSE-index dalade 0,5 procent, Parisbörsens CAC40-index steg 0,5 procent, och Frankfurtbörsens DAX-index ökade 0,2 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!