Stockholmsbörsen vände till minus

Efter två dagars uppgång öppnade Stockholmsbörsens muntert på torsdagen men surnade och stängde på minus.

Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild.

Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild.

Foto: Pi Frisk/SvD-TT

Börs2023-08-24 08:38

I början av dagen var Stockholms breda OMXS-index tidvis upp över en procent men när börsklockan ringde för stängning hade det fallit 0,6 procent.

Den positiva inledningen kom efter en tydlig uppgång på Wall Street under onsdagskvällen inför halvledarjätten Nvidias rapport. Den släpptes efter att New York-börsen stängt och slog marknadens förväntningar med råge.

Men precis som i Stockholm föll samtliga ledande index i New York tillbaka under torsdagen efter att ha öppnat mer glatt.

Bland storbolagen på Stockholmsbörsens OMXS30-lista gick industrijätten Atlas Copco bäst med plus 1,1 procent följt av värmepumpstillverkaren Nibe med en uppgång på 0,8 procent.

Illa gick det för vitvarutillverkaren Electrolux som föll 3,2 procent. Italienska tidningen Il Sole 24 Ore rapporterar att hundratals anställda i företagets fabrik i Susegana har lämnat fabriken utifrån den höga temperaturen inne i fabriken, detta kopplat till pågående värmebölja.

Även på de ledande Europabörserna var det mest nedåt. CAC 40-index i Paris och DAX-index i Frankfurt backade tydligt, medan FTSE 100 i London låg på plus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!