Zlatan i konflikt med hyresgäst

Den nyblivne hyresvärden Zlatan Ibrahimovic har hamnat i konflikt med en av sina hyresgäster, rapporterar Hem & Hyra. Hyresgästen har blivit uppsagd, men anser sig ha betalat ockerhyra och kräver nu att få bo kvar.

Zlatan har hamnat i en konflikt med en av sina hyresgäster. Arkivbild.

Zlatan har hamnat i en konflikt med en av sina hyresgäster. Arkivbild.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Bostad2023-08-30 10:16

Sedan 2022 äger Zlatan Ibrahimovic och hans fru Helena Seger ett hyreshus på Östermalm i Stockholm.

Men den före detta fotbollsstjärnan har fått en trög start på sin nya karriär som hyresvärd då han har hamnat i en konflikt med en av sina hyresgäster, rapporterar Hem & Hyra.

Ockerhyra

Konflikten grundar sig i att hyresgästen anser sig ha betalat ockerhyra – 12 000 kronor för en etta på 40 kvadratmeter.

Uthyrningen har pågått i flera år, även innan Zlatan köpte fastigheten, och har skett via ett uthyrningsföretag, som i sin tur har hyrt lägenheten av hyresvärden.

I februari i år blev hyresgästen uppsagd med motiveringen att fastigheten ska renoveras och att hyresvärden återigen ska ta över lägenheten.

Enligt uppsägningen skulle hyresgästen vara ute ur lägenheten den 31 maj, men så blev det inte.

Stämmer fastighetsägaren

Hyresgästen har nämligen svarat med att stämma fastighetsägaren vid Stockholms tingsrätt och kräver, med hänvisning till en bulvandom i Högsta domstolen, att få bo kvar i lägenheten med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst.

I de handlingar som fastighetsägaren har skickat in till tingsrätten, som Hem & Hyra har tagit del av, framgår dock att man inte har några planer på att gå hyresgästen till mötes.

Fastighetsägarens advokat skriver att uthyrningsföretagets avtal har sagts upp och därmed också hyresgästens. Advokaten slår också ifrån sig anklagelserna om att företaget skulle ha agerat bulvan för fastighetsägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!