De tre tidigare teliatopparna åtalades i september 2017 för grovt mutbrott i samband med företagets etablering i Uzbekistan, men har genomgående förnekat brott.
Enligt åklagaren betalade Telia mutor på cirka tre miljarder kronor mellan 2007 och 2010 till ett bolag som kontrollerades av den dåvarande diktatorn Islam Karimovs dotter Gulnara Karimova. Detta ska enligt åklagaren ha gjorts för att hon skulle hjälpa Telia att få tillgång till 3G- och 4G-licenser i landet.
Både hovrätten och tingsrätten ansåg dock att diktatorsdottern inte föll in under den begränsade krets av mutbara personer som gällde enligt dåtidens lag, vilket gjorde att det inte kunde röra sig om något mutbrott.
Chefsåklagare Kim Andrews sade till TT efter hovrättens frikännande dom att den ger anledning att fundera på om lagen behöver ändras.
– Med liknande formuleringar i andra länders lagstiftning så uttalar man att Gulnara är en mutbar person, så här skiljer sig Sverige. Då är frågan om det är i linje med den harmonisering som jag menar att lagstiftaren har strävat efter.
Lagen som var aktuell i detta mål ändrades 2012, men Andrews menar att den nuvarande lagen är än mer återhållsam än den som domstolarna haft att förhålla sig till.
Hovrättsdomen vann laga kraft den 4 mars.