Allt fler tror på stigande bopriser

De senaste försäljningssiffrorna från bostadsmarknaden visar på fortsatta prisuppgångar och hushållen tror att den utvecklingen ska fortsätta.

Bopriserna stiger och hushållens förväntningar på att utvecklingen fortsätter så har stärkts, enligt SEB:s boprisindikator.

Bopriserna stiger och hushållens förväntningar på att utvecklingen fortsätter så har stärkts, enligt SEB:s boprisindikator.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-02-08 07:55

Förväntningarna på att bostadspriserna ska stiga fortsätter att stärkas, enligt SEB:s månatliga boprisindikator som steg till 57, från 54 i januari.

"Låga räntor och ekonomisk återhämtning talar för fortsatta uppgångar även om det senare i år kan ske en avmattning om och när regeringens stödåtgärder successivt rullas tillbaka", säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB, i en kommentar.

Andelen hushåll som tror på stigande priser ökar med 3 procentenheter till 64 procent, medan andelen som tror att priserna ska sjunker ligger kvar på oförändrad nivå, 7 procent. Boprisindikatorn definieras som skillnaden mellan dem som tror på stigande respektive fallande priser.

En femtedel (20 procent) tror att priserna kommer att ligga stilla, det är 3 enheter lägre än månaden före.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!