Börsfall efter Trumps coronabesked

Beskedet om att USA:s president Donald Trump har smittats av coronaviruset gav börserna en negativ start på fredagen. Kurserna hämtade sig dock något under handelsdagen. Stockholmsbörsens OMXS-index sjönk 0,6 procent.

Börsen öppnar nedåt i linje med ledande Europabörser. Arkivbild

Börsen öppnar nedåt i linje med ledande Europabörser. Arkivbild

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-10-02 09:10

Nedgången var bred. Signaler om att den franska huvudstaden Paris i nästa vecka kan vara på väg in i en ny nedstängningsperiod för att bromsa smittspridningen av covid-19 tyngde också börshumöret, liksom en rapport från USA:s arbetsmarknadsdepartement om betydligt färre nya jobb än väntat i USA i september

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har påbörjat den första utvärderingen av Astra Zenecas covid-vaccin för ett eventuellt godkännande. I USA pågår dock fortfarande överläggningar med myndigheter om att återuppta testerna även där. Aktien backade 0,6 procent.

Bland tungviktarna var telekomtillverkaren Ericsson och verkstadskoncernen Atlas Copco sänken, med kursfall på 1,2 respektive 2,1 procent. Mest nedåt i kraft av indextyngd drog klädbjässen H&M:s aktie, ned 1,4 procent.

På plussidan fanns bara en handfull bolag. Bäst gick låskoncernen Assa Abloy, upp 1,6 procent.

De ledande Europabörserna stängde blandat. FTSE100-index i London gick upp 0,4 procent, CAC 40-index i Paris steg marginellt medan DAX-index i Frankfurt tappade 0,3 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!