Com Hems tittare fÄr behÄlla TV4 i 48 timmar

Com Hem var pĂ„ vĂ€g att slĂ€cka TV4:s kanaler vid midnatt – men nu har parterna kommit överens om att förlĂ€nga det gamla avtalet ytterligare för att kunderna ska kunna fortsĂ€tta titta pĂ„ TV4:s kanaler.

Com Hem. Arkivbild.

Com Hem. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ekonomi, nÀringsliv & finans2020-11-01 18:10

– Vi förlĂ€nger avtalet ytterligare med 48 timmar till natten mellan den 3 och 4, sĂ€ger Joel Ibson, kommunikationsansvarig pĂ„ Com Hem.

Det tidigare avtalet mellan parterna gick ut i fredags utan att de kunde komma överens, men Com Hems kunder fick dÄ möjlighet att fortsÀtta titta pÄ TV4-kanalerna fram till natten mot mÄndag genom att det gamla avtalet förlÀngdes med tvÄ dygn. Nu har avtalet alltsÄ förlÀngts ytterligare.

– Det har gjorts framsteg, det Ă€r dĂ€rför vi förlĂ€nger, men vi behöver ytterligare tid för att slutförhandla, sĂ€ger Ibson.

Om inte ett avtal finns pĂ„ plats innan den 4 november kommer Com Hem att slĂ€cka kanalerna för 2,1 miljoner kunder – om inte det gamla avtalet förlĂ€ngs en tredje gĂ„ng.

– Vi vill komma överens pĂ„ ett sĂ€tt som inte innebĂ€r att vĂ„ra kunder förlorar kanaler, sĂ€ger Ibson.

Konflikten handlar om att Com Hem inte accepterar att TV4 har höjt priset pÄ det nya avtalet. Com Hem har dock valt att inte kommentera hur stor prishöjningen Àr, eller hur TV4 motiverar den.

I december i fjol fick Com Hems och Boxers kunder klara sig utan TV4:s kanaler i tio dagar eftersom parterna inte lyckades nÄ en uppgörelse innan det dÄvarande avtalet löpte ut.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!