Flygrea ska locka australier att turista hemma

Utländska resenärer är fortsatt bannlysta från Australien. Då hoppas landets regering att flygbiljetter till halva priset ska locka australier att utforska sin egen bakgård.

Australiens nationalklippa Uluru hör till de turistmål som australier snart kan upptäcka med hjälp av billigare flygbiljetter.

Australiens nationalklippa Uluru hör till de turistmål som australier snart kan upptäcka med hjälp av billigare flygbiljetter.

Foto: Lukas Coch/AP/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-03-11 07:29

För att hålla coronaviruset borta har Australiens gränser varit stängda för utländska resenärer i snart ett år. När internationella turister inte längre kan besöka landets populära turistmål får nu i stället australierna själva chansen att upptäcka sevärdheter som vanligtvis är starkt beroende av den internationella turismen.

Nästan en miljon australier kommer att kunna köpa flygbiljetter till halva priset till populära semestermål som Stora Barriärrevet, Uluru (Ayers Rock) och Gold Coast, från och med april.

Regeringen lägger 1,2 miljarder australiska dollar, motsvarande cirka 7,9 miljarder kronor, på att subventionera 800 000 flygavgångar till destinationer utanför landets storstadsområden, i ett försök att locka dit de inhemska turisterna.

– Det här hjälppaketet gör att fler turister besöker våra hotell och kaféer, tar turer och utforskar vår bakgård, säger premiärminister Scott Morrison.

Den internationella turismen i Australien värderades till motsvarande nästan 300 miljarder kronor om året före coronapandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!