Första PGA-tävlingen med publik inställd

Golfentusiaster får vänta ännu ett tag på att själva på plats se PGA-touren.

E-handeln lyfter i coronatider.

E-handeln lyfter i coronatider.

Foto: Jessica Gow/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-05-29 02:10

Den nordamerikanska proffstouren har nämligen ställt in John Deere Classic, som skulle hållits i Illinois 9-12 juli. Tävlingen var tänkt att bli den första som tillät publik runt de 18 hålen.

"På grund av de pågående hälso- och säkerhetsriskerna relaterade till coronaviruset har det svåra beslutet fattats", skriver PGA-touren på sin hemsida , och fortsätter: "Vi har övervägt flera alternativ, men det här var det val som var mest logiskt för våra gäster, spelare och samhället i stort".

Den amerikanska delstaten Illinois tillåter att högst 50 personer samlas på samma plats, och de reglerna tros fortsatt gälla i juli.

PGA-touren ska ersätta den nu inställda tävlingen med en annan, det är osäkert om det blir med eller utan publik. Annars blir nästa gång spelarna kan få mötas av publik 16-19 juli i Dublin, Ohio.

Om allt går enligt plan ska den första tävlingen på PGA-touren sedan coronapandemins utbrott spelas i Fort Worth, Texas, 11-14 juni, då utan åskådare. Ytterligare tre tävlingar utan åskådare är planerade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!