Gamestop letar ny vd

Aktien i spelbutikskedjan Gamestop rusar med nästan 12 procent på New York-börsen efter beskedet om att vd George Sherman hoppar av.

Gamestops vd George Sherman ska ersättas senast den 31 juli i år, enligt ett pressmeddelande från spelbutikskedjan. Arkivbild

Gamestops vd George Sherman ska ersättas senast den 31 juli i år, enligt ett pressmeddelande från spelbutikskedjan. Arkivbild

Foto: Charlie Neibergall AP/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-04-19 17:38

Sherman kommer enligt Gamestop att lämna sin post senast den 31 juli i år och bolaget har inlett jakten på en ersättare.

Beskedet kommer sedan en av av Gamestops storägare, Ryan Cohen, tagit över som styrelseordförande. Cohen äger cirka 13 procent av Gamestop-aktierna och trycker på för att få fart på kedjans onlineerbjudande.

Beskedet kommer sedan nyhetsbyrån Bloomberg rapporterat att Keith Gill, också känd som "Roaring Kitty" på Youtube, utnyttjat en option som ger honom mer än 50 000 Gamestop-aktier för 12 dollar styck. Detta sker samtidigt som Gamestop-aktien för vanliga köpare ligger på cirka 173 dollar styck.

Gill var en pådrivande röst i den kampanj på sociala medier som i slutet av januari i år lyfte Gamestops aktie till en topp på 482 dollar. Det kan jämföras med en kurs på cirka 20 dollar vid årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!