Ikea kan lämna tillbaka stödpengar

Det kan bli aktuellt för Ikea att återbetala stödpengar till nio länder efter att butikerna kunnat öppna i stora delar av världen, skriver Financial Times.

Ikea fick stänga en majoritet av sina butiker i och med coronapandemin, men i början av juni hade alla utom 23 kunnat öppna igen.

Ikea fick stänga en majoritet av sina butiker i och med coronapandemin, men i början av juni hade alla utom 23 kunnat öppna igen.

Foto: Lise Åserud

Ekonomi, näringsliv & finans2020-06-13 16:10

Det kan bli aktuellt för Ikea att återbetala stödpengar till nio länder efter att butikerna kunnat öppna i stora delar av världen, skriver Financial Times. Detta då möbeljätten drabbades mindre än väntat ekonomiskt av coronakrisen. I början av krisen väntade man sig att verksamheten kunde tappa 70-80 procent, men nu när alla utom 23 varuhus har kunnat öppna märks att efterfrågan är stark, skriver tidningen.

– Nu när vet vi mer än vad vi gjorde i februari och mars är det bara rätt att gå tillbaka och säga 'hej hörrni tack så mycket, ni hjälpte oss genom denna svåra period och nu kan vi se om vi kan betala tillbaka', säger Tolga Öncü på Ingka, som äger de flesta av världens Ikea-varuhus, till Financial Times.

Länderna det handlar om är Belgien, Kroatien, Tjeckien, Irland, Portugal, Rumänien, Serbien, Spanien och USA. Det är ännu oklart hur pengarna ska betalas tillbaka men det förs dialoger med myndigheterna i de olika länderna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!