Amerikanska Nike och Gap samt spanska Zara tillhör också måltavlorna för larmrapporten från tullmyndigheten. Totalt pekas 81 exempel på produkter för barn ut i rapporten. De beskrivs som av dålig kvalitet och tillverkade med skadliga färgämnen och andra substanser, rapporterar tidningen South China Morning Post.
Pyjamas och shorts
Förutom kläder består listan i larmrapporten av leksaker, skor, tandborstar, skor och nappflaskor från utländska tillverkare och myndigheten hävdar att man har konfiskerat, förstört eller returnerat varor som inte uppfyller kinesiska säkerhetskrav.
För H&M:s del pekas specifikt nio bomullsklänningar ut av tullmyndigheten skadliga, med färgämnen eller kemikalier som barn uppges kunna få på sig eller i sig. För Zaras del handlar det om pyjamasmodeller och shorts. När det gäller Nike varnas för en t-shirt-modell.
Stor spridning
Tullmyndigheten uppmanar också kinesiska konsumenter att vara generellt försiktiga när de köper importerade varor till sina barn.
Larmrapporten publicerades i tisdags, som var Barnens dag i Kina. Och den har fått stor spridning i sociala medier i Kina.
H&M hamnade i blåsväder i Kina redan i mars i år, när Kommunistpartiets ungdomsförbund arrangerade en omfattande konsumtionsbojkott riktad mot bland andra den svenska klädkedjan. Detta gjordes sedan H&M i ett uttalande hade tagit ställning för mänskliga rättigheter och sagt att bolaget ser allvarligt på rapporter om tvångsarbete i Xinjiang-provinsen i Kina.
Bojkotten har resulterat i att H&M:s och andra utpekade klädtillverkares kläder försvunnit från stora e-handelssajter i Kina, som JD.com, Taobao och Pinduoduo. Samtidigt har flera kinesiska kändisar avbrutit sponsoravtal med H&M. Bojkotten har även lett till att vissa fysiska butiker stängts ned i Kina.