Mer kartong när svenskarna äter hämtmat

Coronapandemin har ändrat människors matvanor och inköp, vilket märks hos kartongtillverkare, rapporterar P4 Västernorrland.

Take away har ökat under pandemin. Arkivbild.

Take away har ökat under pandemin. Arkivbild.

Foto: Virginia Mayo

Ekonomi, näringsliv & finans2021-03-21 07:55

Coronapandemin har ändrat människors matvanor och inköp, vilket märks hos kartongtillverkare, rapporterar P4 Västernorrland.

Färre restaurangbesök har lett till mer hämtmat och färre besök i fysiska butiker har lett till mer handel över nätet. Båda sakerna driver på användandet av återvinningsbar kartong snarare än oljebaserad plast.

För fabriken Metsä Board Husum med 700 anställda norr om Örnsköldsvik innebär detta att man planerar att öka produktionskapaciteten.

– Vi är ganska stora på produkter inom livsmedelskartong och där har vi definitivt sett att stängda restauranger och annat har ökat efterfrågan på frysmat och enportionsrätter, säger platschefen Olov Winblad von Walter.

En liknande trend syns inom läkemedelshandeln, enligt platschefen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!