Nestlé: Det mesta av vår mat inte hälsosam

60 procent av Nestlés produkter är inte vad som kan kallas hälsosamma. Det bedömer Nestlé självt, världens största matföretag, i en internrapport, skriver The Financial Times.

Nestlés chef Mark Schneider. Arkivbild.

Nestlés chef Mark Schneider. Arkivbild.

Foto: Laurent Gillieron/Keystone/AP/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-06-01 09:33

Vissa produkter kommer heller aldrig att kunna anses som hälsosamma, hur mycket de än förändras, enligt rapporten.

Skrivelsen cirkulerade bland Nestlés toppskikt av chefer tidigare i år, och slog fast att bara 37 procent av maten och dryckerna, exklusive djurmat och specialmat, skulle kunna nå upp över 3,5 i Australiens hälsomärkningssystem.

De australiska systemet märker mat med upp till fem stjärnor. Men dit når alltså inte merparten av Nestlés produkter.

Nu överväger företaget vad som ska göras, att ta bort produkter eller att försöka förändra dem.

Nestlés chef Mark Schneider har sagt att konsumenter vill ha nyttigare mat, men tillbakavisar samtidigt argument för att processad mat skulle vara onyttig.

I Sverige säljs inte alla Nestlés produkter som pekas ut som "värstingar", men företaget producerar exempelvis chokladbitar, godis och frukostflingor samt kaffeprodukter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!