Odd Molly säljer modeverksamheten

Odd Molly International renodlar verksamheten och säljer dotterbolaget Odd Molly Sverige, som bedriver modeverksamhet, till bolaget We Are Spin Dye (WRSD). Aktien rusar uppåt på beskedet.

Ekonomi, näringsliv & finans2021-03-26 08:35

"Genom transaktionerna blir kvarvarande Odd Molly ett rent fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter", skriver Odd Molly i ett pressmeddelande.

WRSD byter i samband med transaktionen namn till Nordic Fashion Tech Group (NFTG) och kvarstår som noterat på NGM-börsen i Stockholm efter transaktionen.

Fastighetsbolaget Odd Molly International, vars aktie på Stockholmsbörsen lyfter med nästan 15 procent efter beskedet, avser också att byta namn. Men till vad är ännu oklart. Besked om det väntas efter årsstämman i maj.

WRSD – som ska bli NFTG – finansierar förvärvet av modeverksamheten i Odd Molly med 7,8 miljoner nyemitterade aktier. Värdet på aktierna beräknas till knappt 166 miljoner kronor. Aktierna kommer att ge Odd Molly 53 procent av ägandet i NTFG, ett innehav som Odd Molly planerar att dela ut till aktieägarna senast i höst.

WRSD får även med Used By International AB, en digital marknadsplats för försäljning av secondhand märkesvaror, på affären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!