Ökat sug efter snabbmat i tredje kvartalet

Restaurangernas försäljningsvolym minskade med 18,6 procent under tredje kvartalet (juli till september), jämfört med motsvarande period förra året, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).

Glest med gäster på många restauranger under coronapandemin.

Glest med gäster på många restauranger under coronapandemin.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-12-10 09:55

I samtliga restaurangkategorier utom snabbmatsrestauranger minskade försäljningen under perioden. Snabbmatsrestaurangernas försäljningsvolym ökade 0,6 procent.

Trafiknära restauranger och hotellrestauranger stod för den största volymnedgången med 45,0 respektive 41,2 procent.

Totalt omsatte restaurangerna 31 miljarder kronor, jämfört med 38 miljarder kronor motsvarande kvartal i fjol.

När årets tre första kvartal summeras ligger försäljningsvolymen på en nivå som är 23,3 procent lägre än motsvarande period 2019, enligt SCB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!