Pandora stänger butiker

Danska smyckeskedjan Pandora har tvingats stänga nästan en femtedel av alla sina butiker på grund av den nya smittovågen. Det framgår i samband med att man släpper delårssiffror för tredje kvartalet.

En Pandorabutik i Indiana, USA. Arkivbild.

En Pandorabutik i Indiana, USA. Arkivbild.

Foto: Darron Cummings/AP/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-11-03 09:05

Butikshandeln börjar nu att påverkas precis på samma sätt som när smittspridningen av corona tog fart i våras. Danska smyckesjätten Pandora som grundades på 80-talet och med cirka 2 700 butiker runtom i världen märker nu av detta.

"Ökningen av covid 19-infektioner har lett till en rad restriktioner från regeringshåll och nedstängningar för butiker runtom i världen. Det här betyder bland annat att alla Pandorabutiker i Storbritannien, Frankrike och Belgien kommer att tillfälligt stängas ned", skriver man i delårsrapporten och meddelar samtidigt att man inte kommer att ge någon guidning gällande finansiellt resultat för 2020 då det i nuläget är omöjligt.

Dessutom kommer ytterligare 24 procent av butikerna dessutom behöva reducera sina öppettider.

Hittills i år har kedjan haft en omsättning som är 2,8 miljarder danska kronor lägre än samma period föregående år, detta även om tredje kvartalets omsättning låg i närheten av 2019 års resultat för perioden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!