Scandi Standards vd får sparken

Kronfågels ägare Scandi Standard sparkar sin vd Leif Bergvall Hansen, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Kronfågel hamnade nyligen i blåsväder för brister i hygienrutiner och djurskydd.

Kronfågel i Valla. Arkivbild.

Kronfågel i Valla. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-05-31 10:55

Leif Bergvall Hansen fortsätter dock som vd och koncernchef fram till det att en ny vd tillträder sin tjänst.

"Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi Standard", säger styrelseordförande Johan Bygge i ett pressmeddelande.

Aftonbladet genomförde nyligen en granskning av Kronfågels anläggning utanför Katrineholm där företaget kritiserades för brister i djurhållningen. Bland annat ska kycklingar ha skållats levande, och vid en kontroll som Livsmedelsverket genomförde i mars var en tredjedel av de undersökta kycklingarna i kylrummet förorenade av bland annat mag- och tarminnehåll.

Kronfågels vd Mats Hedlund konstaterade att besiktningsrutinerna brustit.

– Vi gör allt vi kan för att komma till rätta med problemet så snabbt som möjligt, sade han till Aftonbladet i samband med avslöjandet.

Hittills har också 90 kommuner i Sverige stoppat inköpen från Kronfågel till skolor och äldreboenden.

Dagen innan granskningen publicerades sålde Leif Bergvall Hansen aktier i moderbolaget för 2,3 miljoner kronor, enligt Aftonbladet. Efter granskningen sjönk aktien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!