Skara sommarland stÀller in sÀsongen

Skara sommarland stĂ€nger ner verksamheten för Ă„ret. Beskedet kommer efter att parken inte fĂ„tt nĂ„got svar frĂ„n regeringen huruvida de tillĂ„ts öppna vattenparken eller inte. –Det Ă€r ett otroligt tungt besked vi idag mĂ„ste komma med, sĂ€ger parkens vd Janne Nilsson.

Skara sommarland kan tvingas hÄlla stÀngt hela sommaren. Arkivbild

Skara sommarland kan tvingas hÄlla stÀngt hela sommaren. Arkivbild

Foto: Adam Ihse/TT

Ekonomi, nÀringsliv & finans2020-06-18 11:25

Regeringens förbud mot att fler Àn 50 personer samlas vid allmÀnna sammankomster och offentliga tillstÀllningar har stÀllt till problem för flera av Sveriges nöjesparker. Skara sommarland har vÀdjat om att fÄ öppna med begrÀnsat antal gÀster.

DÄ besked uteblivit har parken nu beslutat att frÄn och med mÄndag inleda arbetet med att stÀnga ner verksamheten för Äret.

– Det Ă€r oerhört ledsamt, sĂ€rskilt nĂ€r vi har planerat ett Ă„r för att öppna med tvĂ„ nya attraktioner. Med massor av sommarjobbare som inte fĂ„r jobb, sĂ€ger Janne Nilsson.

Han Àr besviken att regeringen inte kommit med ett besked.

– Jag Ă€r milt sagt besviken att man inte ens kan fĂ„ ett besked att det inte gĂ„r. De har inte ens svarat pĂ„ vĂ„ran förfrĂ„gan om lĂ€ttnade restriktioner för nöjesparker.

För kort

Han berÀttar att parken behöver tre veckor pÄ sig för att bli redo för besökare.

– Vi behöver tid att utbilda personal, fylla och vĂ€rma poolerna. NĂ€r skolorna sedan öppnar i mitten pĂ„ augusti försvinner nĂ€stan alla gĂ€ster, sĂ€ger Nilsson, som meddelar att han nu behöver se över permitteringsmöjligheter.

Enligt företaget sysselsĂ€tter Skara Sommarland varje Ă„r runt 550 sĂ€songsanstĂ€llda ungdomar, har 300 000 gĂ€ster och omsĂ€tter drygt 110 miljoner kronor.

Inget datum

Skara sommarland Àgs av Parks & Resorts, som ocksÄ Àger KolmÄrdens djurpark och Gröna Lund. KolmÄrdens djurpark har öppnat, men med restriktioner och fÀrre besökare. Gröna Lund har dÀremot fÄtt hÄlla stÀngt.

– HĂ€r har vi dock inte satt ett datum för nĂ€r det Ă€r för sent eftersom vi i princip kan öppna nĂ€rsomhelst, sĂ€ger Annika Troselius, informationschef Parks & Resorts.

Skara sommarland Àr först ut bland nöjesparkerna med att stÀlla in sÀsongen, dÄ de till skillnad mot Gröna Lund och Liseberg inte har en höst att falla tillbaka pÄ, sÀger Nilsson.

– Vi har haft en plan tillsammans, hur vi skulle göra det hĂ€r sĂ€kert med begrĂ€nsat antal gĂ€ster pĂ„ plats.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!