Stora Enso skrotar prognoser

Stora Enso väljer att skrota prognoserna för nästa kvartal och helåret 2020 då osäkerheten kring coronakrisens effekter är för stor.

Skogskoncernen Stora Enso redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.

Skogskoncernen Stora Enso redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.

Foto: FREDRIK PERSSON/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-07-21 08:05

Samtidigt redovisar den svensk-finländska skogsindustrijätten en vinst före skatt på 190 miljoner euro för årets andra kvartal. Under motsvarande period i fjol gjorde koncernen en vinst på 93 miljoner euro.

Omsättningen föll dock med 19 procent till 2 114 miljoner euro, ned från 2 608 miljoner ett år tidigare.

Inklusive temporära åtgärder uppgick besparingarna under andra kvartalet 2020 totalt till 50 miljoner euro, enligt Stora Enso.

"För att hantera kostnaderna och mildra effekterna av minskad efterfrågan fortsätter Stora Enso att implementera extra besparingsåtgärder", skriver bolaget i kvartalsrapporten.

Stora Enso väljer dock alltså att inte ange några prognoser, vare sig för kvartal eller för helår, med hänvisning till osäkerheten i världsekonomin till följd av coronakrisen.

"Covid-19-krisen har påskyndat minskningen i efterfrågan på europeiskt papper och marknadsförutsättningarna för koncernens övriga produkter är fortsatt varierande", skriver bolaget i rapporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!