Stordalenföretag säljer fastighet för 1,5 miljarder

Den norske entreprenören Petter Stordalens fastighetsföretag Strawberry Forever säljer en fastighet för 1,5 miljarder kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Petter Stordalens fastighetsföretag Strawberry Forever säljer en fastighet i Stockholm för 1,5 miljarder kronor. Arkivbild.

Petter Stordalens fastighetsföretag Strawberry Forever säljer en fastighet i Stockholm för 1,5 miljarder kronor. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-07-22 17:40

Den aktuella fastigheten är den i Stockholm som bland annat inrymmer Clarion Hotel Amaranten som drivs av Nordic Choice Hotels, även det ägt av Stordalen.

Hotellet kommer att fortsätta att drivas av hotellföretaget men det är den nordiska fastighetsinvesteraren NREP som kommer att äga fastigheten när skiftet äger rum i augusti.

"Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic Choice Hotels, det är bra för Kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas", skriver Petter Stordalen i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!