Telia bekräftar – nära att sälja Turkcell

I ett pressmeddelande bekräftar Telia delvis det som under dagen rapporterats av Bloomberg och Dagens industri , att man är på väg att sälja sitt innehav i den turiska mobiloperatören Turkcell.

Telia bekräftar att man ligger i förhandlingar om att sälja Turkcell, en affär värd närmare 5 miljarder kronor. Arkivbild.

Telia bekräftar att man ligger i förhandlingar om att sälja Turkcell, en affär värd närmare 5 miljarder kronor. Arkivbild.

Foto: Hanna Franz n/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-06-16 21:31

I ett pressmeddelande bekräftar Telia delvis det som under dagen rapporterats av Bloomberg och Dagens industri , att man är på väg att sälja sitt innehav i den turiska mobiloperatören Turkcell. Enligt Telia är diskussionerna långt framskridna, men inget avtal har ännu skrivits under.

Försäljningen, till den statliga turkiska fonden Turkey Wealth Fund, skulle enligt Telia vara värt omkring 530 miljoner dollar, eller närmare 5 miljarder kronor.

Telia äger drygt 47 procent i Turkcell Holding, som är Turkcells ägarbolag.

Aktien handelsstoppades på Stockholmsbörsen under eftermiddagen efter Bloombergs rapportering om att en affär var nära förestående, och hade då stigit med 5,5 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!