Varning och sanktion för Betsson upphävs

Förvaltningsrätten har upphävt beslutet om en varning och sanktionsavgift som Spelinspektionen beslutade om för spelbolaget Betsson för ett år sedan.

Betsson frias helt av förvaltningsrätten i Linköping, som upphäver Spelinspektionens varning och sanktionsavgift. Arkivbild.

Betsson frias helt av förvaltningsrätten i Linköping, som upphäver Spelinspektionens varning och sanktionsavgift. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-06-14 14:56

Bakgrunden är att värdebevis från Betsson för spel kunde köpas i Pressbyrån och i 7-Eleven under en tid. Spelinspektionen ansåg att detta innebar att dessa agerade som ombud för Betsson utan att vara registrerade ombud, vilket enligt Spelinspektionen strider mot lagen.

Spelinspektionen har också i och med detta sett det som att Betsson tagit emot pengar för spel på ett sätt som strider mot lagen, och att Betsson gett spelare otillåtna bonusar.

Betsson fick därför en varning av Spelinspektionen, och en sanktionsavgift på 20 miljoner kronor i juni 2020.

Men Förvaltningsrätten gör nu en annan bedömning. Spelinspektionen saknade helt grund för att meddela varning och sanktionsavgift, enligt domstolen, och därför upphävs beslutet av en enig förvaltningsrätt i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!