Veckans EU-toppmöte avslutades i form av ett eurotoppmöte, där även Kristersson (M) och övriga ledare från länderna utanför eurozonen fick vara med.
Allt sker givetvis i ljuset av den senaste bankoron, efter problemen för Silicon Valley Bank i USA, schweiziska Credit Suisse och nu senast tyska storbanken Deutsche Bank.
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz får frågor om Deutsche Bank på sin pressträff efter mötets slut, bland annat om Tyskland skulle kunna rädda banken om det blir nödvändigt och om Deutsche Bank riskerar att bli nästa Credit Suisse?
Scholz svarar att han inte är orolig.
– Deutsche Bank är en mycket lönsam bank. Det finns ingen anledning till oro, säger han.
Bankunionen
Irländske eurogruppschefen Paschal Donohoe försöker också lugna.
– Naturligtvis är jag medveten om vad som sker på marknaden. Det vore olämpligt för mig att kommentera det, men där vi står rent allmänt så är jag väldigt förtröstansfull, säger Donohoe efter toppmötet.
– Vi anser att våra banker är motståndskraftiga och starka, att de beslut som vi har tagit när det gäller kapital och likviditet hos bankerna garanterar att de kommer att fortsätta vara motståndskraftiga, säger irländaren.
Samtidigt betonas att arbetet behöver gå vidare för att färdigställa EU:s bankunion. Trots att frågan stod högst upp på dagordningen i många år i EU-sammanhang, inte minst i eurozonen, saknas fortfarande unionens "tredje ben" – en gemensam insättningsgaranti.
Donohoe hänvisar dock till löften inom eurozonen från i somras om att jobba vidare.
– I somras enades vi om ytterligare steg vidare för bankunionen. Nu är det dags för oss att implementera dem. Jag väntar mig, och ser fram emot, förslag från kommissionen inom kort, säger Donohoe.
Lugnad Kristersson
Sverige står utanför EU:s bankunion, även om det har gjorts utredningar, senast för några år sedan, för att fundera på ett inträde.
– Det har kommit många andra saker emellan. Det gjordes en utredning i den frågan som såg för- och nackdelar, men sen lades det lite på hyllan. Men jag tror att den frågan kommer säkert att komma tillbaka i diskussionen, men det är inte aktuellt med något nytt ställningstagande just nu, säger Ulf Kristersson efter mötet.
Trots fredagens kursfall hos Deutsche Bank känner han sig i viss mån lugnad av den genomgång som Europeiska centralbankens chef Christine Lagarde gav inne på mötet.
– Ja, det måste jag säga. De europeiska myndigheterna tycker att det är ett stabilt läge i Europa. De europeiska bankerna har regleringar och kapitaliseringsgrader som är betryggande. Men det betyder inte att det är riskfritt. Alla ser med allvar på läget, säger Ulf Kristersson.
– Alla är på tårna, alla följer utvecklingen, men i grund och botten är budskapet: vi ska hålla oss till regelverket och fortsätta göra det, säger statsministern i Bryssel.