För USA:s väntas ökningen i år bli 6,4 procent och för Eurozonen 4,4 procent.
Tillväxten i Europa blir långsammare än vad IMF spådde innan den andra och tredje pandemivågen drabbade världsdelen. Enligt IMF har Europa tuffare restriktioner än exempelvis USA, som gör att återhämtningen blir långsammare.
I Kina har vändningen uppåt redan skett, och i USA är den på gång, men i Europa kommer den inte förrän nästa år enligt IMF.
Det är den ökande vaccinationstakten och de stora statliga stöden som gör att tillväxten ökar så kraftigt.
Förordar minimiskatt
Förra året krympte världens ekonomier 3,3 procent till följd av pandemin, vilket var den största minskningen under fredstid sedan den stora depressionen.
IMF förordar en gemensam minimiskattesats för företagen.
– Vi är väldigt mycket för det. Det är en stor fråga för oss, sade IMF:s chefsekonom Gita Gopinath efter att USA:s finansminister Janet Yellen nyligen rekommenderat gemensamma skattesatser vid ett G20-möte.
Gopinath varnar för att stora summor undandras beskattning, och att länder kan befaras skicka pengar till skatteparadis.
– Det minskar skattebasen, som behövs för att länder ska kunna genomföra nödvändiga social och ekonomiska reformer, säger hon.
Begränsning av skador
Det kommer enligt Gopinath att vara viktigt att länderna finansierar återhämtningen så att pandemins skador begränsas. Chefsekonomen hoppas även att USA undersöker närmare hur priserna på koldioxidutsläpp utformas, så att klimatmålen kan nås.
Gita Gopinath kommenterar också läget i det mycket hårt pandemidrabbade Brasilien. Vaccinationstakten måste öka där, det bör enligt henne vara av allra högsta prioritet.
Hon ser också framför sig hur USA:s president Joe Bidens räddningspaket även kommer att gynna USA:s grannländer Mexiko och Kanada.