"Fack och arbetsgivare är helt enkelt bäst lämpade att göra upp om de långsiktiga spelreglerna på arbetsmarknaden.", skriver statsministern på Facebook.
Det betyder att Socialdemokraterna inte vill gå vidare med den omtvistade las-utredningen.
"Socialdemokraternas verkställande utskott har ställt sig bakom att en förändring av anställningsskydd och omställning ska ske utifrån parternas överenskommelse, i stället för den så kallade Toijer-utredningen.", uppger Stefan Löfven på sin Facebook.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark säger på en presskonferens att regeringen nu ska gå vidare med ett lagförslag som bygger på PTK:s och Svenskt Näringslivs uppgörelse.
Analysera noga
Huruvida Centern och Liberalerna är med på att nu köra på parternas överenskommelse, svarar inte Eva Nordmark direkt på. Inte heller hur LO:s ordförande Susanna Gideonsson ställt sig i Socialdemokraternas verkställande utskott.
Nordmark berättar även att regeringen kommer att analysera de delar i SN/PTK-överenskommelsen som inbegriper a-kassa och omställning, där det förutsätts att staten skjuter till pengar.
– Vi kommer att analysera deras förslag noga och föra en dialog med dem, säger hon.
LO i fokus
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt skriver på Twitter att regeringen inte kan påtvinga LO försämringar.
"Det är bra att las-utredningen inte ska bli lag. Det är en viktig delseger för alla oss som vägrar slå sönder anställningstryggheten och anser att parterna ska förhandla om och avgöra dessa frågor. Men LO har aldrig godtagit uppgörelsen som PTK slutit. Därför kan den inte vara grunden för lagstiftning för LO:s medlemmar. Regeringen kan inte påtvinga LO försämringar, det kan vi inte godta", skriver Sjöstedt.
"Lösningen är att LO får förhandla utan hot om lagstiftning. Nu måste LO-medlemmarnas problem vara i fokus som otrygga anställningar, hyvling och missbruk av bemanningsföretag", skriver han.