Ving ställer in alla resor till Grekland

Omkring 3 000 kunder drabbas när resebolaget Ving ställer in alla resor till Grekland från och med måndag och fram till i början av oktober. –Vi har sett över premisserna och ställt frågan: är det rimligt att planera resor till Grekland i sommar? Nej, är vår bedömning, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving, till TT.

Alla resor till Grekland ställs in, meddelar Ving. Arkivbild.

Alla resor till Grekland ställs in, meddelar Ving. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Resa2020-08-13 18:25

Anledningen är att Grekland från och med den 17 augusti kräver att alla besökande svenskar visar ett negativt coronatest innan de släpps in i landet, skriver Aftonbladet. Testet får inte vara mer än tre dygn gammalt, och skulle behöva bekostas av resenärerna. Enligt Ving kan testen kosta 2 000 kronor per person.

– Vi har sammanvägt premisserna för de svenska resenärerna. Vi har tittat på komplexiteten i att ta ett färskt test och få till intyget inför en resa och satt det i relation till kostnaderna. Tillsammans med att det varit mycket oklarheter och turer fram och tillbaka gällande restriktioner gör vi bedömningen att varken vi eller resenärerna kan planera några resor till Grekland den närmsta tiden, säger Henriksson till TT.

3 000 resenärer

De runt 3 000 resenärer som bokat biljetter till en inställd resa får pengarna tillbaka, eller möjlighet att boka om.

Ving har inga planer på att arrangera några nya, motsvarande, paketresor till något annat land under tidsperioden som resorna till Grekland ställs in.

– Det är svårt att få till. Vi är i slutet av sommarsäsongen och får fokusera på planeringen av vintern, säger Henriksson.

Snart besked

Researrangören TUI har ännu inte tagit något beslut om Greklandsresorna från och med den 17 augusti.

– I morgon fredag kommer vi att se över hur resorna påverkas för svenska resenärer till Grekland, säger Annika Nilsson vid pressjouren hos TUI till TT.

Även Apollo, som har omkring 2 000 bokade resor under nästa vecka, meddelar besked till sina kunder under fredagen.

– Vi har just nu en dialog med grekiska myndigheter och kommer att fortsätta att ha det under morgondagen. Samtidigt tittar vi på möjligheten att förenkla testerna för våra kunder, säger Annica Smith, marknadschef på Apollo och fortsätter:

– Om vi inte lyckas kan vi eventuellt behöva ställa in avresor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!