Muskkommentar får bitcoin att falla

Värdet på kryptovalutan bitcoin gled under 45 000 dollar för första gången på nästan tre månader efter en svårtydd Twitterkommentar från Teslachefen Elon Musk.

Elon Musk framträdde nyligen som gästvärd för tv-programmet "Saturday night live".

Elon Musk framträdde nyligen som gästvärd för tv-programmet "Saturday night live".

Foto: Will Heath/AP/TT

Vetenskap & teknologi2021-05-17 02:00

Twitteranvändaren Cryptowhale, som beskriver sig själv som en kryptoanalytiker, skriver att bitcoinägare nästa kvartal kommer att slå sig själva när de inser att Tesla dumpat sitt bitcoininnehav. "Med tanke på det hat som Elon Musk får utstå, så skulle jag inte klandra honom".

Elon Musk svarade "Verkligen" på inlägget, men det är oklart om han höll med om att Tesla skulle sälja sitt innehav i den volatila kryptovalutan, eller om han bara höll med om att han har fått motta hat från valutans förespråkare.

Oavsett vad, fick Musks kommentar värdet på valutan att falla med omkring 4 000 dollar jämfört med vad den handlades för i fredags, enligt Bloomberg.

Den amerikanske entreprenören och Tesla-vd:n har förut omhuldats av bitcoinförespråkare, sedan han tidigare i år meddelat att Tesla köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar, och att man gjorde det möjligt att köpa en elbil från företaget med hjälp av valutan.

Men förra veckan backade Tesla från det sistnämnda, och hänvisade till att skapandet av valutan kräver stora mängder el som i sin tur delvis produceras av fossila bränslen. Beskedet fick valutan att falla kraftigt. Tidigare i maj handlades en bitcoin för nästan 60 000 dollar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!