Tyskt stödpaket till bilindustrin på väg

Den tyska regeringen har beslutat om ett stödpaket på två miljarder euro (motsvarande nästan 21 miljarder kronor) till tyska biltillverkare och deras underleverantörer.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och hennes regering planerar ett stort stödprogram till bilindustrin 2021. Arkivbild

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och hennes regering planerar ett stort stödprogram till bilindustrin 2021. Arkivbild

Foto: Jens Buettner AP/TT

Vetenskap & teknologi2020-11-02 13:05

Stödet ska villkoras av att pengarna går till satsningar på mer klimatvänliga bilar och robotiseringsprogram, rapporterar Reuters med hänvisning till dokument från Tysklands näringsdepartement.

Programmet ska enligt planerna sjösättas 2021 och sträcker sig sedan tre år framåt i tiden.

Pengar ska även slussas till forskning och utveckling inom områden som digitaliserade leveranskedjor, 3D-skrivare och mer samarbete inom produktion, för att bygga upp starkare företagskluster.

Regeringen avser att täcka 60 procent av kostnaderna för storföretag och 80 procent för mindre företag när det görs satsningar på mer klimatvänliga produktionsanläggningar.

Programmet beskrivs som en del av Tysklands stora ekonomiska stimulanspaket som syftar till att hantera de negativa effekterna av coronakrisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!