Susann och Roger fick sitt drömhus – efter 60

Paret Susann och Roger Fransson har väntat hela livet på att äga sitt eget hus och 2022 blev onekligen deras år när de äntligen köpte och byggde en vit enplansvilla i utkanten av byn Falla utanför Vimmerby.

Susann och Roger Fransson vågade bygga sin dröm senare i livet efter att ha hyrt sitt senaste i hus i nästan 42 år. "Vi flyttar inte så jätteofta", skrattar Roger.

Susann och Roger Fransson vågade bygga sin dröm senare i livet efter att ha hyrt sitt senaste i hus i nästan 42 år. "Vi flyttar inte så jätteofta", skrattar Roger.

Foto: Johanna Rotebäck

Familj2022-05-24 18:00

Susann och Roger Fransson har nyss fått klartecken på slutbesiktningen och hunnit köra första flyttlasset till den nybyggda Smålandsvillan i Falla när jag svänger in på uppfarten. Nyfiket har jag åkt förbi i månader på vägen till och från stan och nu ska jag äntligen få kika in. 

– Det här är vårt första egna hus så det tog ett tag, skrattar Roger Fransson och välkomnar mig in på en rundtur.

Roger, 62, är skogsmaskinist och Susann, 63, är pensionär. Här ska de njuta på ålderns höst i ett hus helt byggt efter deras önskemål och behov.

– Det är lite läskigt, just att vi är så gamla, men det är vår dröm så vi sa att vi kör. Jag kommer nog gråta i kväll för att det verkligen har hänt, säger Susann Fransson och berättar vidare om tapetvalen som går i mjuka beiga toner med fondväggar av blommor.

undefined
"Vår gamla säng ville vi behålla och jag har en tavla med en text som brukar hänga över", säger Susann Fransson.

I november skulle de ha hyrt sitt förra hus i Vinketomta i 42 år. En gång 1983 var de på väg till något eget. Då hade de skrivit på för ett hus där de sedan inte fick tomten och allt rann ut i sanden.

– Vi har alltid velat ha något eget som är bara vårt, säger Susann.

Det skulle dröja fram till år 2022, men den här gången höll det hela vägen och dessutom i en hejdundrande fart.

– Vi tittade på tomten i januari och 28 februari skrev vi på papper med huset och nu, den 18 maj flyttar vi in, säger Roger.

undefined
Huset är ett enplanshus om fyra rum och kök, med en öppen planlösning mellan kök och allrum och mycket förvaring. Tomten är avstyckad från sonens mark och med bara några steg längs en skogstig bakom huset når Susann och Roger Fransson både barn och barnbarn.

Själva huset, en villa Tingsryd på 122 kvadratmeter, restes på bara några timmar.

– Klockan 07.05 kom huset och 11.20 lämnade kranbilen så det tog inga tider. Hela processen har varit fantastisk och de har verkligen hållit alla tider, säger Roger.

Den vita enplansvillan kan ses från Tunavägen så när som på ett garage och lite grönska som skymmer för den nyfikna.

– Vi trodde det skulle bli lite nära med bilarna men det stör inte alls faktiskt och är man inne hör man inte trafiken alls, säger Roger.

undefined
"Vi valde att behålla vår gamla matsalsgrupp men skickade in den på omlackering. Det blev jättebra tycker vi", säger Susann Fransson.

Under den efterföljande helgen är det meningen att det stora flyttlasset ska gå men paret har redan i första lasset hunnit flytta med sängen och planerar att börja sova i sitt nya hus.

– Vi ska flytta lite lådor till köket men sedan så ska vi sätta oss på trappen med ett glas bubbel i solen, det får man va – trots att det bara är onsdag, säger Susann med den vita drömvillan i ryggen och livets glitter i ögonen. 

Smidigt och lättskött var ledorden för huset i Falla. Men det tog ett tag att bestämma hur huset skulle vara vänt.
Smidigt och lättskött var ledorden för huset i Falla. Men det tog ett tag att bestämma hur huset skulle vara vänt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!