Äntligen dags för seriepremiär: "Tog rätt beslut"

Frödinges damlag valde att mer eller mindre stänga vårsäsongen med rådande coronaläge. Nu öppnar de upp hösten med full kraft. På fredag har laget seriepremiär och det är ett laddat gäng som kommer till spel: "Har en bra känsla".

Sandra Edlunds Frödinge är redo för seriepremiär på fredag. Då väntar Tranås/Torpa B. Senare väntar också derby mot Hultsfred (bilden).

Sandra Edlunds Frödinge är redo för seriepremiär på fredag. Då väntar Tranås/Torpa B. Senare väntar också derby mot Hultsfred (bilden).

Foto: Arkiv

Fotboll2020-07-29 18:45

Tranås/Torpa B står för motståndet hemma på Lundavallen i division tre-premiären. Med tanke på att FBSK kommer från en högre division och att truppen är bra, så får laget nog gälla som favoriter till tre poäng. 

Vilket förstärks av följande uttalande av tränaren Robin Blomberg:

– Det har sett riktigt bra ut på träningarna. Vi hade uppehåll i två veckor, sedan har vi kört på från vecka 29. Det märks att tjejerna är spelsugna nu när serien närmar sig. Det har nästan gått över förväntan och jag har en bra känsla inför säsongen. Vi tog rätt beslut när vi valde att inte spela alls under våren. 

Vad har hänt på spelarsidan?

– Hanna Nilsson är tillbaka och det såklart en kanonförstärkning för oss. Hon kommer betyda mycket. Clara Sohlberg Perez har också kunnat träna för fullt nu när hon bor här igen. Och jag måste säga att hon ser väldigt, väldigt bra ut. Inför säsongen fick vi också två spelare från Västerviksfotbollen, Johanna Albinsson och Mary-Jane Anoize. 

På minussidan har Emma Wessman lämnat för Vimmerby. Evelina Törngren har fått bekymmer med ett knä igen och blir borta under hösten. Samma sak gäller Hanna Frejd, som inte är tillbaka i speldugligt skick efter sin efterhängsna fotskada. 

– Vi vet inte än hur det blir med Michaela Degerman och inte heller med Pernilla Einarsson, som tränat lite till och från. 

Målvaktssidan är för övrigt osäker med just Einarsson och då även Emmy Kallström har flyttat. 

Trots detta är Robin Blomberg optimistisk:

– Vi har en spännande och bra trupp med många duktiga spelare. 

Bland nyckelspelarna finns bland andra då redan nämnda Hanna Nilsson och Clara Sohlberg Perez, men även pådrivaren Sandra Edlund, Louise Andersson och Louise Pettersson. 

På fredag är det alltså dags för premiär, hemma mot Tranås/Torpa B. 

Vet du något om dem?

 – Nej, det kan jag inte säga. Jag har visserligen pratat med klubbens tränare och vad jag förstår så har de ganska tufft att få ihop det med tre lag (A-lag, B-lag och 16 års-lag) med det antal spelare de har i truppen. 

Har ni satt upp en målsättning?

– Vi har olika prestationsmål, bland annat jobbar vi mycket med fasta situationer och hur vi ska komma till avslut. 

Övriga lag i serien är: Hultsfred, Vimmerby B, Fredriksdal/Äng, Egnahem B, Öis/Vista,  Eksjö U, Holsby och Nässjö.

FBSK är nya för året i trean efter att förra säsongen lirat i division två.
FBSK är nya för året i trean efter att förra säsongen lirat i division två.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!