Begravningar

Foto:

Begravningar2021-06-24 09:36

Eric Johansson

Vid familjens sommarställe vid Gnötteln har borgerlig begravning ägt rum för Eric Johansson, Hultsfred. Officiant var begravningsentreprenör Mathias Johansson som höll minnestal samt läste valda dikter. Mathias Johansson inledde akten med att på trumpet spela Där björkarna susa av Oskar Merikanto. Dottern Kersti läste bönen Gud, som bor i evigheten. Musik som framfördes från cd var I den stora sorgens famn med Lisa Nilsson, Strövtåg i hembygden med Mando Diao, Tröstevisa med Benny Andersson och Blott en dag med Freddie Wadling. Förutom blommor var gåvor insända till Cancerfonden.

Kurt Johansson

I S:t Johannes kapell, Vimmerby, har begravningsgudstjänst ägt rum för Kurt Johansson, Storebro. Officiant var prästen Nils-Henrik Sikström som höll ett personligt griftetal samt läste valda bibelord. Kyrkomusiker Melanie von Goldbeck inramade akten med att spela Visa vid vindens ängar av M. Paulson och Tröstevisa av B. Andersson. Mathias Johansson, trumpet, framförde Gotländsk sommarnatt av S. Pettersson och Amazing grace, trad. Unisont sjöngs psalmerna 249 och 201:1-3. Förutom blommor var gåvor insända till Cancerfonden och Lions forskningsfond. Gravsättning ägde rum på Vimmerby kyrkogård.

Sven-Olof “Olle” Danielsson

I S:t Johannes kapell, Vimmerby, har begravningsgudstjänst ägt rum för Sven-Olof “Olle” Danielsson, Vimmerby. Officiant var prästen Nils-Henrik Sikström som höll ett personligt griftetal samt läste valda bibelord. Kyrkomusiker Gösta Larsson inramade akten med att spela Air av J. S. Bach och Tröstevisa av B. Andersson. Från cd spelades Den jag kunde va med Mikael Wiehe och När solen färgar juninatten med Tomas Andersson Wij. Unisont sjöngs psalmerna 201:1-3 och 289. Förutom blommor var gåvor insända till Barncancerfonden, IFK Tuna och Lions forskningsfond.

Olof Svensson

I S:t Johannes kapell, Vimmerby, har begravningsgudstjänst ägt rum för Olof Svensson, Vimmerby. Officiant var prästen Nils-Henrik Sikström som höll ett personligt griftetal samt läste valda bibelord. Kyrkomusiker Melanie von Goldbeck inramade akten med att spela You raise me up av R. Løvland och Strövtåg i hembygden av B. Dixgård/G. Norén. Jan Henriksson, sång, framförde Håll mitt hjärta av B. Skifs och Jag har hört om en stad av L. Lithell. Unisont sjöngs psalmerna 249 och 297. Förutom blommor var gåvor insända till Hjärt-Lungfonden, Barncancerfonden Östra och Lions forskningsfond. Urnsättning kommer att äga rum på Vimmerby kyrkogård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!