Familjen och fotbollen ligger honom närmast om hjärtat

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren har jobbat för klubben i runt ett decennium i olika roller. I livet utanför föreningen är det svårt att släppa taget om sporten. "Det blir mycket prat om fotboll hemma", säger han.

David Lindgren är verksamhetsansvarig i stadens fotbollslag Vimmerby IF och kärleken till sporten är stor. Men familjelivet är också något som är honom kärt.

David Lindgren är verksamhetsansvarig i stadens fotbollslag Vimmerby IF och kärleken till sporten är stor. Men familjelivet är också något som är honom kärt.

Foto: Samuel Josefsson

Familj2023-08-15 20:00

David Lindgren har i stort sett spenderat hela sitt liv i Vimmerby och han beskriver uppväxten i staden som bra. Han har själv startat en egen familj och David hoppas att hans egna barn kommer att känna samma sak.

– Jag tycker det är en fantastisk plats att växa upp i. Jag har alltid trivts i Vimmerby, säger David Lindgren.

Som verksamhetsansvarig i Vimmerby IF blir det mycket fotboll i David Lindgrens vardag. Det är inget han själv klagar över – men han tycker samtidigt att det är viktigt att göra saker som inte har med fotboll att göra. 

– Hela mitt liv så länge jag kan minnas så har jag varit intresserad av fotboll. Sedan i mitt vuxna liv har jag insett att det är väldigt roligt att jobba med barn och ungdomar. Jag är tacksam för den rollen jag har och nu får jag jobba med mitt intresse. Men jag försöker hitta lediga stunder där fotbollen inte behöver stå i centrum. Som att läsa och lyssna på musik.

– Men det är svårt att slappna av innan Bullerby cup. Om jag inte trivdes med att hålla många bollar i luften så hade jag inte klarat av det här jobbet. 

undefined
David Lindgren är uppvuxen i Vimmerby.

Hur är du privat utanför föreningslivet och fotbollen?

– Privat så gillar jag dels att spendera tid med mig själv och ladda batterierna. Men framförallt är jag väldigt familjekär. 

Hemma delar fru och barn samma intresse för fotbollen och det blir mycket fotbollssnack hemma. Och det är en viss klubb i England som ligger familjen väldigt nära hjärtat. 

– Min fru är ungdomsledare och mina barn spelar. Vi delar också ett intresse att följa Liverpool. Men vi försöker få barnen att förstå att fotboll är bara ett fritidsintresse från första början. Det är viktigt med skolan också.

undefined
David Lindgren tycker att lagidrotten har en viktig roll i samhället.

David Lindgren tycker också att föreningslivet har en stor och viktig roll i samhället.

– Det är en nyttig läxa i livet att hålla på med lagidrott. Att få vara med ett lag och uppleva både framgångar och motgångar. Har man själv spelat vet man hur viktigt och roligt det är. Jag hoppas mina barn tycker det är roligt livet ut.

Han har varit engagerad i Vimmerby IF i runt ett decennium och tycker i nuläget att det är fortsatt lika roligt.

Hur länge tror du att du kommer att hålla på?

– På den frågan kan svaret variera för varje vecka. Ibland kan det kännas övermäktigt. Jag håller på så länge jag kan bidra och tycker det är roligt.

undefined
David Lindgren hoppas att glöden kommer finnas länge att bidra och hjälpa VIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!