Fanny gick med i MUF (Moderaternas ungdomsförbund) när hon var 13 år gammal och sin politiska läggning har hon inte fått hemifrån.
– Min mamma är motsatsen till mig, hon är vänsterpartist så jag har alltid suttit hemma och argumenterat mot henne och tittat på partiledardebatter. Jag kände att jag är lite mer liberal av mig och började tänka mer på egen frihet och egna individuella beslut och det tyckte jag var raka motsatsen till det hon beskrev, säger Fanny.
Fanny har länge tyckt att varje familj ska kunna sköta sin egen ekonomi utan att behöva kontrolleras av någon högre instans, att varje familj ska få de individuella möjligheterna. Frihetsfrågan har varit den mest centrala för henne.
– Det är där jag och mamma har tyckt olika, det är i frihetsfrågan vi rykt ihop. Vi vill ha olika åtgärder och jag har alltid gillat frihet och vill inte kontrolleras.
När Fanny som 13-åring bestämde sig för att gå med i MUF gjorde hon det helt på egen hand.
– Mamma tyckte det var ok, hon har alltid varit väldigt stöttande. Hon har ofta delat vad jag tycker och vad hon tycker på sociala medier, säger Fanny.
Idag har Fanny suttit med i MUF i Västervik i fem år och har fram till alldeles nyligen fungerat som distriktsordförande för MUF i Kalmar län.
Det är dels frihetsfrågan, att varje individ ska få bestämma över sitt eget liv men också frågor som rör den psykiska ohälsan som Fanny brinner mest för.
– Jag brukar ofta prata om ungas frågor rörande psykisk ohälsa och trygghet. Hur unga kvinnors trygghet ser ut och vad man kan göra redan i skolan. Om jag kan ge mitt perspektiv gällande det jag sett i skolan och allmänt i samhället är det ju bra, säger hon.
Att hon vill ge de ungas perspektiv ser hon som en självklarhet eftersom hon själv är ung.
– Det jag gillar mest med mitt uppdrag är att man kan dela erfarenheter och jag har varit med i partiet länge, säger Fanny.
I samband med att man blir medlem i MUF så kommer man automatiskt med i Moderaterna, berättar Fanny och tillägger att det har gjort att hon lärt känna både unga och gamla i partiet och på så sätt fått se olika människors synsätt på saker och ting.
Idag har vi ett fruktansvärt krig i Europa, hur ser du på framtiden?
– Det är väldigt tungt. Man har ju sett många demonstrationer och det jag tänker är att vi ska driva på allas politiska engagemang för att inspirera andra till den demokrati vi har. Det är också viktigt att vi håller hoppet uppe, att man inte stannar upp, säger Fanny.
Hon följer själv nyheterna även om hon ofta tycker det är jobbigt att ta del av allt.
I och med att Fanny nu fyllt 18 år får hon stå på valsedeln.
– Det känns bra, jätteskönt. Det har varit nomineringsstämma så då fick jag plats sex på listan i kommunen och det innebär att jag är kommunfullmäktigekandidat, vilket är roligt.
Om Fanny skulle bli vald är det mycket hon vill försöka driva igenom.
– Jag hade några grejer jag tog upp i mitt tal vid nomineringsstämman. Det är framför allt det som rör den psykiska ohälsan bland unga och att sammansluta skolan med BUP och polisen. Jag vill också att det ska vara utökad rätt till förskola för barn vars föräldrar går på försörjningsstöd eller är arbetslösa. Det är ju inte barnen som ska påverkas av hur familjen ser ut så det är några av de punkterna jag vill jobba med direkt.
Fanny har mycket på gång och har ett år kvar på gymnasiet efter detta och sedan väntar förhoppningsvis vidare studier i en annan del av landet.
– Jag kommer att vilja plugga vidare direkt efter gymnasiet. Jag vill helst studera statsvetenskap eller juristprogrammet i Lund, säger hon.
En dag tror hon att hon kommer att flytta tillbaka till sin hemstad igen.
– Jag gillar Västervik och det är ju här jag vuxit upp, säger hon.
Fanny har dock ett och ett halvt år kvar i Västervik och under den tiden vill hon göra så mycket hon kan för politiken.
– Om jag skulle bli vald till kommunfullmäktigeledamot så kommer jag i så fall under mitt sista år på gymnasiet att sitta där och göra allt jag kan på den tiden innan jag eventuellt flyttar till Lund, säger Fanny.